keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Porkkanasämpylät

Näin lomalla ollessa on ollut aikaa leipoa ja pakkanen on täyttynyt mukavasti. Mehua tuli keiteltyä ja hillojakin tehtyä. Tässä helppo porkkanasämpylöiden ohje:
 
 

 
5 dl vettä
1 dl maitoa
1 pss hiivaa
2 tl suolaa
n. 3 dl porkkanaraastetta
2 dl kaurahiutaleita
n. 10-12 dl jauhoja
50 g voita
 
Sekoita kuumaan veteen hiiva suola ja porkkanaraaste. Lisää kaurahiutaleet ja jauhoja. Alusta taikinaa ja lisää voi ja loput jauhot. Anna kohota liinan alla n.30 minuuttia ja pyörittele sen jälkeen sämpylöiksi. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes pinta saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti