sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Valkosuklainen Mansikka-Appelsiinikakku

Tämä ohje on sopiva halkaisijaltaa 28 cm vuokaan. Jos haluaa tehdä 24 cm vuokaan kannattaa joko kerma tai vaniljakastike jättää täytteestä pois. Kakusta tulee silloin hieman makeampi.



Pohja:

220 g kaurakeksejä
n. 100 g rasvaa

Täyte:

2 ½ dl Flora vispiä
2 ½ dl Flora vanillaa
400 g vaniljarahkaa
yhden vaniljatangon sisus
yhden appelsiinin raastettu kuori
200 g mansikkasosetta
100 g valkosuklaata
6 kpl liivatelehteä
½ dl appelsinista puristettua mehua

Pinnalle:

n. ½ l tuoreita mansikoita
3 dl vettä tai laimeaa mansikkamehua
3 kpl liivatelehteä

Murenna kaurakeksit ja sekoita sulaan rasvaan. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Jätä vuoan reunoista n. 1 cm paksuinen kaistale ilman keksimurua, jos et halua, että keksit näkyvät valmiista kakusta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa erikseen kerma ja vaniljavaahto vaahdoksi. Sekoita vaniljarahka vaniljavaahdon joukkoon. Lisää vaniljatangon sisus, raastettu appelsiinin kuori, mansikat ja sulatettu valkosuklaa joukkoon. Sekoita seokseen vaahdotettu kerma. Kiehauta appelsiinin mehu ja sekoita siihen liivatteet. Anna jäähtyä hieman ja kaada koko ajan sekoittaen ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Pilko mansikat ja asettele kakun päälle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta neste ja lisää liivatelehdet. Anna jäähtyä ja lisää varovasti esim. lusikan avulla mansikoiden päälle.



2 kommenttia:

  1. Nyt tiiän mitä teen synttäri kakuksi, kiitos ohjeesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löytyi mieluinen, toivottavasti maistuu! Mukavia synttäreitä :)

      Poista