Appiukolla oli synttärit ja kakun teko jäi ihan viimetippaan, joten tästä ei mikään erityinen taidonnäyte tullut. Kuvatkin tuli kiireessä otettua huonosti :)
Anopin keliakian takia pitää kakkujen olla gluteenittomia. Kokeilin ensimmäistä kertaa gluteenitonta jauhoseosta (kun yleensä teen pelkkään perunajauhoon) ja täytyy sanoa, että mielestäni pohjasta tuli parempi, kuin tavallinen sokerikakkupohja. Ainut ongelma oli, että kakku ei ollut yhtä "tukeva", kuin tavallinen pohja ja se painui vähän toisesta reunasta.
Ulkonäöstä viis... kakku oli hyvää, niinkuin mansikkakakku aina onkin :)
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puuhaarukalla varovasti sekoittaen munasokeri vaahtoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla.
Kostutus vaniljamaidolla. Täytteenä mansikkahilloa ja vaniljavaahtoa. Päälle kotimaisia mansikoita ja flora vispiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti