sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Vaahtokarkki - Baileyskakku

Katselin yhtä ulkolaista ruokaohjelmaa ja siinä oli tehty kakku/piirakka johon oli liivatteen sijasta sulatettu vaahtokarkkeja :) Innostuin ajatuksesta ja päätin kokeilla miten toimii käytännössä. Alkuperäinen ohje kulkee nimellä "Heinäsirkka piirakka", mutta itse muutin ohjetta todella radikaalisti vastaamaan enemmän omaa makua. Ohje on 18 senttiseen irtopohjavuokaan.

Pohja: 

200 g  domino- tai kaurakeksejä
50 g voita

Murenna keksit ja sulata voi. Sekoita kulhossa ja levitä irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan. Irtopohjavuoan pohjalle kannattaa laitaa leivinpaperi, niin helpottaa valmiin kakun siirtämistä.

Täyte:

1 dl maitoa
n. 130 g vaahtokarkkeja
6 senttiä baileysiä
3 dl kermaa

Kuumenna maito kattilassa ja lisää sekaan vaahtokarkit. Sekoita tasaiseksi. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen Baileys. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahtokarkki seoksen kanssa. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Itse pidin kakun koostumuksesta. Kakku oli todella samettinen. Alkoholi maistui kakussa aika paljon, että lapsien mieleen kakku tuskin on, mutta aikuiseen makuun kannattaa kokeilla. Vaahtokarkit eivät maistuneet kakussa ollenkaan. Johtuiko sitten alkoholista, mikä peitti maun, vai olisiko maistunut muutenkaan. Innostuin kuitenkin noista vaahtokarkeista tuon rakenteen takia ja pitää kokeilla vielä jollain toisella makuyhdistelmällä, saisiko vaahtokarkin makua enemmän esiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti