lauantai 26. tammikuuta 2013

Pullien tuoksua

Viimeisten lomapäivien kunniaksi ajattelin pitkästä aikaa leipoa pullaa. En edes muista milloin viimeksi olisin pullia tehnyt! No en nytkään kyllä niitä urakalla alkanut leipomaan vaan tein puolenlitran taikinan. Tämä ohje käy kaikkiin pulliin. Eli voit tehdä makusi mukaan pyöreitä pullia, korvapuusteja, vaniljapullia ym.

Pullataikina:
 
5 dl maitoa tai vettä
1 pkt tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voita tai margariinia
n. 12-14 dl vehnäjauhoja

Sekoita lämpimään nesteeseen hiiva, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää vuorotellen pehmeää rasvaa ja jauhoja. Alusta kunnolla. Taikina saa jäädä pehmeäksi. (Liikaa jauhoja tarkoittaa kovia ja kuivia pullia). Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Alusta taikina ja pyörittele pullia ja nostele pellille. Kohota vielä n. 10 minuuttia liinan alla. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
 





 
 
 
Alemmissa pullissa keskellä vaniljakreemitäyte. Tarkoitus oli laittaa myös raesokeri pullien reunoille, mutta jotenkin ajatuksissani jätin laittamatta. Mutta maistui ne kyllä todella hyvältä näinkin :)
 
Ei ole mitään parempaa, kuin lämmin pulla ja kylmä maito ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti