sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Porkkanapiirakka

 
 
Pohja:
 
4 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 dl rasvaa
6 dl porkkanaraastetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen rasvan kanssa munasokeri vaahtoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste, sekoita huolella. Kaada taikina pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa niin kauan, että pohja on saanut väriä, eikä tartu tikkuun kiinni. Pohja saa kuitenkin jäädä kosteaksi.
 
 
Kuorrutus:
 
120 g sulatejuustoa (maustamaton)
60 g rasvaa
2 tl vaniljasokeria
tomusokeria
 
 Anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrutus mittaamalla sulatejuusto, sulatettu rasva ja vaniljasokeri kulhoon. Sekoita ja lisää tomusokeria niin paljon, että kuorrutus on paksua ja pysyy piirakan päällä. Levitä kuorrutus piirakan päälle esim. nuolialla. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti