sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kana-Sienipiirakka

Iltapalaksi piti jotain loihtia. Päätin tehdä Kana-sienipiirakan. Tästä piirakasta tuli ihan hyvä, vaikka täytteeksi piti vain laittaa sitä mitä kaapista sattui löytymään (eli ei paljon mitään).

Kokeilemisen arvoinen piirakka kuitenkin. Pohjan tein kaurahiutaleista ja hiivaleipäjauhoista, joten on hieman terveellisempi mitä vehnäjauhoihin tehty.




Pohja:

1 dl kaurahiutaleita
2 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
½ dl öljyä
1 dl vettä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja taputtele pyöreän piirakka vuoan pohjalle.

VINKKI: Jos täytteenä on jotain mistä irtoaa paljon nestettä kannattaa pohjan päälle ripotella hieman mannaryynejä. Mannaryyni imee kosteutta ja näin ollen piirakasta ei tule vetistä. Makua tämä ei muuta, eikä ryynejä huomaa.


Täyte:

300-400 g Hunajamarinoituja kanasuikaleita
sieniä oman maun mukaan (kaikki sienet käy)
1 iso kuullotettu sipuli
1 tomaatti
juustoraastetta
2 munaa
1 prk Flora 4% ruokakermaa
mausteita oman maun mukaan, itse laitoin mustapippuria ja oreganoa

Paista pannulla kanasuikaleet. Lisää sipuli ja sienet. Kaada seos pohjan päälle. Pilko tomaatti ja ripottele päälle. Lisää mausteet ja juustoraaste. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada kerma munien sekaan ja sekoita. Kaada piirakan päälle. Paista uunissa 225 asteessa, niin kauan, että piirakka on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti