Pikkuveli täytti 11-vuotta ja tein sinne 6 munan kakun. Toiseen väliin tuli mansikkamousse ja toiseen valkosuklaamousse. Kuvittelin kuukausi takaperin lumiukko koristetta tehdessä, että marraskuun puolessa välissä on jo lumi maassa ja siitä tuo lumiukko sai idean, mutta eihän sitä lunta sitten ehtinytkään tulla :)
Pohja:
6 munaa
3 ½ dl sokeria
10 rkl kiehuvaa vettä
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja kuivat aineet varovasti puuhaarukalla sekoittaen muna-sokeri vaahtoon. Voitele ja jauhoita kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan tasaisesti ja paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla. Kokeile tikulla milloin kakku on kypsä.
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja kuivat aineet varovasti puuhaarukalla sekoittaen muna-sokeri vaahtoon. Voitele ja jauhoita kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan tasaisesti ja paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla. Kokeile tikulla milloin kakku on kypsä.
Mansikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl flora vispiä
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikka survosta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mansikat. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri sekä mansikat. Liota liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä (n. ½ dl) ja kaada edellä mainittuun seokseen. Nostele varovasti kerma joukkoon.
Valkosuklaamousse:
5 liivatelehteä
2 munaa
½ dl sokeria
2 ½ dl flora vispiä
200 g valkosuklaata
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja suklaa. Liota liivatteet pieneen tilkkaan vettä (n. ½ dl) ja kaada seokseen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja suklaa. Liota liivatteet pieneen tilkkaan vettä (n. ½ dl) ja kaada seokseen.
Mousseja tulee noilla määrillä hieman liikaa 6 munan kakkua ajatellen. Mansikkamoussen määrä riittää hyvin kakun kahteen väliin.
Kasasin kakun kakkuvuokaan ja kostutin vaniljamaidolla. Kakun päällä sininen marsipaani ja reunoille flora vispiä, josta osa värjätty siniseksi pastavärillä. Kaikki koristeet marsipaania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti