torstai 1. syyskuuta 2011

Omenapiirakka

tein myös kahvipöytään omenapiirakan. Tämä piirakka on mielestäni todella hyvä ja nykyisin en juuri muunlaista omenapiirakkaa leivo. Olen löytänyt tämän ihanan ohjeen a'la Marielta, kiitos sinulle tästä ihanasta ohjeesta!
 

Pohja:

150 g Voita tai margariinia
1 dl Sokeria
3 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Laita kuivat aineet ja pehmennyt rasva kulhoon ja nypi tasaiseksi. Rasva ei saa olla sulaa! Taikina taputellaan irtopohjavuoan ( 24-26cm ) pohjalle. Nostetaan hetkeksi jääkaappiin. Jos et halua voidella ja jauhottaa vuokaa, voi vuoan vuorata leivinpaperilla.


Vaniljakiisseli:

2 dl Maitoa
2 dl Vaniljakastiketta
4 rkl Maizenaa
1 dl Sokeria
2 Keltuaista
1 tl Vaniljasokeria

Kaada kattilaan kylmä maito, lisää maizena ja sekoita vispilällä. Lisää kaikki muut aineet. Keitä kiisseliä koko ajan sekoittaen niin kauan, että vaniljakastike on todella paksua. Nosta kiisseli pois kuumalta levyltä ja anna jäähtyä hieman.

Täyte:


2-3 Omenaa
1 rkl sokeria
1/2 tl Kanelia

Pilko omenat lohkoiksi ja sekoita sokerin ja kanelin kanssa kulhossa. Laita pohja uuniin n. 10 minuutiksi 200 asteeseen. Nosta pohja uunista ja kaada vaniljakiisseli pohjan päälle. Pistele omenalohkot päällimmäiseksi. Paista piirakka uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, että reunoilta näkyvä pohja on saanut hieman väriä.

Alkuperäinen ohje: a'la Marie

Omenapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti