perjantai 12. elokuuta 2011

Marianne-Suklaamousse

Piti kokeilla marianne-suklaamoussea, kun oli mariannerouhe menossa vanhaksi. Itse ehkä kumminkin suklaan ystävänä pidän enemmän ihan tavallisesta suklaamoussesta, joka on tehty tummaan suklaaseen. Mutta vaihtelun vuoksi tätäkin kannattaa kyllä kokeilla!


100 g maitosuklaata (tummakin käy)
100 g valkoistasuklaata
1 rkl voita
2 keltuaista
2 valkuaista
0,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 pss. mariannerouhetta


Pilko suklaat ja voi kulhoon ja laita vesihauteeseen sulamaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma omassa kipossa. Kun suklaat ja voi on sulaneet, nosta kulho pois vesihauteesta ja lisää sekaan keltuaiset. Sekoita vatkatun kerman joukkoon valkuaisvaahto sekä suklaaseos. Lisää lopuksi vielä mariannerouhe. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.



Mousse


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti