keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Pääsiäiskakku

Pääsiäisen kunniaksi piti tietenki tehdä kakku. Olen jo pitkään halunnut kokeilla Valion uusia maustettuja rahkoja ja nyt tuli siihen sopiva hetki :) Itse pelkäsin maistuuko rahka kakussa liikaa, mutta pelko oli turha, kakusta tuli oikein hyvä ja kakku maistui vieraille erinomaisesti.


Pääsiäiskakku

Pohjaksi tehty 5m kääretorttupohja. Pohjassa sekä perunajauhoja, että venhnäjauhoja. Pohjasta leikattu ovaalin muotoisia paloja 3 kpl. Kakku on kostutettu vaniljamaidolla. Välissä banaania ja persikkaa. Kermaa en väliin laittanut, vaan ainoastaan 1 prk Valion rahka Valkoista ja 1 prk Valion rahka sitruunaa. Sekoitin rahkat keskenään ja levitin väliin. Pelkäsin, että rahka maistuu liikaa ja mietin laitanko kermaa sekaan, mutta tähän kakkuun pelkkä rahka täyte sopi todella hyvin. Ennen viimeisen kerroksen laittamista kasasin kakun keskelle pohjan "jämä" paloista yhden välin, joka nosti kakun keskustaa ja jonka avulla kakun sai paremmin muotoiltua.

Päällä marsipaania. Koristeet marsipaania, suklaata ja sokerikuorrutetta.

Kiireessä kun kakun tein marsipaani jäi hieman huonosti ja tipu on muotoiltu viidessä minuutissa, joten viimeisen päälle tämän kakun koristelu ei ole, mutta koska kakku tuli itselle, niin en kamalasti stressiä alkanut asiasta ottaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti