Iltapalaksi meillä syötiin vaihteeksi tällaisia
Taikina: n.12 kpl
Taikina: n.12 kpl
3 dl Maitoa tai vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g hiivaa
2 dl kaurahiutaleita
4-5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sulatettua rasvaa
Lämmita maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri, hiiva ja kaurahiutaleet. Anna turvota n. 5 minuuttia. Lisää jauhot ja rasva. Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna kohota hyvin liinan alla. Kun sämpylät ovat kohonneet, paina jauhoja apuna käyttäen esim. lasin pohjalla sämpylän keskelle syvennys. Laita syvennykseen n. 1 tl Valion maustettua rahkaa, itse käytin yrtti-maustettua. Paista pannulla kinkkua, sipulia ja sieniä pieneksi pilkottuna. Lusikoi täytettä rahkan päälle. Leikkaa tomaatti pieneksi silpuksi ja ripottele päälle. Lisää lopuksi vielä hieman juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20 - 30 minuuttia.
VINKKI: Täytettä voi muunnella oman maun mukaan esim. korvaamalla kinkku jauhelihalla tai käyttämällä vaikka katkarapuja tai oliiveja. Rahkan voi korvata myös esim. Creme Bonjourilla.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20 - 30 minuuttia.
VINKKI: Täytettä voi muunnella oman maun mukaan esim. korvaamalla kinkku jauhelihalla tai käyttämällä vaikka katkarapuja tai oliiveja. Rahkan voi korvata myös esim. Creme Bonjourilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti