torstai 28. heinäkuuta 2011

Suussa sulavat valkosuklaa Fudget

Alkoi tehdä mieli jotain hyvää ja päätin tehdä valkosuklaa Fudgeja. Todella pehmeitä ja suussa sulavia. Vähän paksumpia olisi voinut tulla, pitää muistaa seuraavan kerran ottaa hieman pienempi vuoka, johon massan kaataa :)

Valkosuklaa Fudget


Valkosuklaa Fudgen ohje:

4 dl sokeria
5 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
50 g voita
150 g valkoista suklaata


Mittaa kattilaan sokeri ja kerma. Anna kiehahtaa hetki, jonka jälkeen lisää hunaja ja voi. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen n. 1 tunnin. Fudge on valmista, kun pudotat pienen nokareen massaa kylmään veteen. Jos nokare painuu heti jähmettyneenä pohjaan, on taikina valmis. Nosta kattila levyltä ja paloittele suklaa joukkoon, sekoita. Vuoraa esim. uunivuoka leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä se sitten jääkaappiin. Massa saa kovettua jääkaapissa muutaman tunnin. Leikkaa tämän jälkeen fudge pieniksi neliöiksi.


VINKKI: Halutessa osan sokerista voi korvata fariinisokerilla. Myös suklaan voi korvata tummalla suklaalla. Sekaan voi mieltymyksien mukaan lisätä esim. pähkinöitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti