keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Sitruuna-rahkapiirakka

Tämän ohjeen sain työkaverilta ja piirakka oli todella hyvä, tätä kannattaa kokeilla! Itse tein laiskuuttani pieniä muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen, mutta lopputulosta se tuskin muutti :) Tämä on todella nopea tehdä, eikä vaadi mitään vatkaamisia eikä vaahdottamisia. Kaiken sekoittaminen onnistuu ihan vain lusikalla. Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.
 
Pohja:
 
300 g margariinia tai voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniliinisokeria
 
 
Puoleen taikinasta:
 
2 dl piimää
2 kananmunaa
 
 
Rahkatäyte:
 
1 prk (200g) maustamatonta maitorahkaa
1 prk (200 g) valion sitruuna rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniliinisokeria
 
 
1. Valmista ensin rahkatäyte. Sekoita rahkat keskenään ja lisää joukkoon sokerit ja munat.
2.Sulata pohjaa varten rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan joukkoon.
3. Jaa pohjataikina kahteen osaan, eri kulhoihin.Sekoita toiseen puoleen taikinasta piimä ja munat. Levitä piimätaikina pellille leivinpaperin päälle.
4. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle muruseostaikina.
5. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia.
 

 
 
Piirakka on hyvää vastatehtynäkin, mutta oikeuksiinsa minun mielestä piirakka pääsee seuraavana päivänä :)

1 kommentti: